top of page
DSCF3416.jpg

Fotocollage Amfors Groep 

Amfors Groep is de sociale werkplaats in Amersfoort waar 1.100 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

 

Al lang zochten we naar een persoonlijke invulling van onze entree, aldus Reinier Haasnoot van Amfors Groep. Onze missie is ‘voor iedereen een werkplek die past bij zijn of haar mogelijkheden’. Laten zien welke mogelijkheden wij bieden, hoort daarbij. Onze medewerkers zagen niet wat we allemaal deden. En onze bezoekers zagen in onze entree niet bij wie ze binnenkwamen. 

Toen we tijdens de open dag foto’s hadden laten maken, wisten we dat we daar iets mee moesten doen. Zo kwam het plan om onze bedrijfsonderdelen in beeld te brengen in een collage. Wij laten in deze collage zien waar we trots op zijn en dat er heel veel gebeurt binnen onze groep. Er wordt met plezier gewerkt en dat is nu ook zichtbaar.” Medewerkers vertellen tegenwoordig trots waar ze werken. Een mooie foto van henzelf op die werkplek helpt daar zeker bij. Werk bepaalt voor een groot deel je eigenwaarde en door werken ben je ook sociaal interactief.

 

Het maken van mooie foto’s waarop onze medewerkers centraal staan, helpt hun zelfbeeld en zelfvertrouwen te versterken. Het maakt ze trots op wie zij zijn. Trots en zelfvertrouwen geeft mensen meer mogelijkheden. Het helpt ook bij de interne groei binnen onze organisatie. Zo werkt iedereen bij Amfors op de bij hem of haar passende werkplek. Wij hebben verschillende werkunits met werk op diverse niveaus. We laten met de FERBYN nu ook zien wat we te bieden hebben.

De reacties zijn heel positief. Wij merken dat onze medewerkers super trots zijn. De collage is een bewuste en waardevolle investering in onze mensen. Op de foto’s staan zij centraal. Het geeft ze ook vertrouwen in de toekomst. 

Fotografie: Nine Bootsma 

bottom of page