Hoe maak je van kantoor het visitekaartje van de organisatie?

Bijgewerkt op: 3 nov. 2020

Iedere dag de file of een overvolle trein trotseren om vervolgens 8 uren op kantoor door te brengen? Dat is verleden tijd. Een aantal bedrijven was hun tijd al vooruit, maar voor de meesten zorgde corona voor een harde omkeer. Ineens werkten we thuis en dat lijkt voorlopig nog zo te blijven. Wat betekent dit voor de functie van kantoor?

Digitalisering zorgt ervoor dat we thuis kunnen werken. Super handig, maar sommige dingen krijg je thuis niet voor elkaar. Brainstormen met collega's gaat beter face to face. Of het ontvangen van klanten. Niet handig om dat thuis te doen. Daarbij is thuiswerken soms gewoon niet leuk.


Wat motiveert medewerkers?

Medewerkers krijgen motivatie door leuk werk, het gezellig hebben met collega's en samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Het opbouwen van een band met collega's is lastig vanuit huis. Tijd met elkaar doorbrengen is gewoon hartstikke belangrijk. Kantoor is nodig om deze sociale functie in te vullen.


Kantoor als magneet

Waar kantoor vroeger functioneel was ingericht als werkomgeving, wordt het nu een inspirerende ontmoetingsplek. Een magneet voor medewerkers. Ja, een soort van ‘clubhuis’. De plek waar medewerkers het wij-gevoel ervaren, waar ze kunnen overleggen met collega's en waar ze klanten kunnen ontvangen. Maar hoe maak je van kantoor een clubhuis?


Het visitekaartje van de organisatie

In een clubhuis laat je trofeeën zien. Doe dit ook op kantoor. Maak het persoonlijk en echt. Vraag medewerkers waar ze trots op zijn en laat dat zien. Mooie projecten, het productieproces of nieuwe producten; hang jullie successen aan de muur. Zo maak je van kantoor het visitekaartje van de organisatie.


Eerste indruk

Op kantoor ontvang je klanten, medewerkers en nieuw talent. Zorg voor een goede eerste indruk. En dat begint al bij de entree. Zorg daar voor een eyecatcher met beelden waarin jullie trots en identiteit zichtbaar is. Reken maar dat het een ijsbreker is bij het ontvangen van gasten.


De medewerkers achter het bedrijf

Mensen maken de club! Een hecht en sterk team is onmisbaar voor een succesvol bedrijf. Het laten zien van de medewerkers achter het bedrijf is interessant voor klanten, maar het trekt ook nieuw talent aan.

Memory lane; van oorsprong tot nu

Maak indruk met een memory lane, een trip van de oorsprong naar nu. Gebruik foto's van vroeger en laat de historie van het bedrijf zien inclusief alle mijlpalen en veranderingen.


Ondanks dat we veel thuiswerken blijft kantoor

onmisbaar. Maak er een plek van die inspireert, verbindt en de gemeenschappelijke identiteit laat zien. Zijn jullie al begonnen? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

foto's: FERBYN en Pexels