Teamspirit als je thuis werkt. Hoe doe je dit?

Bijgewerkt op: 3 nov. 2020

Ook geen idee meer wie je collega's zijn? Het is een onwerkelijke tijd. Een groot deel van ons werkt thuis. De vanzelfsprekendheid om iedere dag naar kantoor te gaan is er niet meer.


Natuurlijk is deze situatie tijdelijk. Maar wij verwachten dat er in de toekomst meer thuis gewerkt zal worden dan vroeger. We zijn erachter gekomen dat thuis werken prima gaat. Tenzij je les mocht geven aan je kroost die noodgedwongen ook thuis zat. Dat was afzien. Maar het wegvallen van de reistijd en files zorgt voor meer rust. En overleg met collega's gaat prima online.


Minder naar kantoor gaan, mag niet ten koste gaan van de binding met je team. Deze binding is juist zo belangrijk om succesvol te blijven. Een goede oplossing is een wall of fame van het hele team. Hang de wall of fame op een prominente plek binnen het bedrijf, ergens waar iedereen deze kan zien.


Zorg dat er professionele foto's worden gebruikt in de wall of fame. Mooie foto's betekent garandeert succes bij je medewerkers. Daarnaast kunnen deze foto's ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld LinkedIn.


Zorg voor dynamiek in de foto's, laat niet iedereen strak de lens in kijken, maar laat ook een paar medewerkers opzij kijken of iets geks doen. Dit zorgt ervoor dat er iets gebeurd in de collage en dat is leuker om naar te kijken.


Zorg er tenslotte voor dat de foto's de sfeer en cultuur van je bedrijf weergeven. Trots en teamspirit gegarandeerd als medewerkers weer op kantoor komen!