Trots aan de muur

Mijn naam is Nine Bootsma en in 2018 ben ik FERBYN gestart (spreek uit als ferbien). Wij maken collages voor bedrijven waarin ze kunnen laten zien, hier staan we voor, dit is wat ons trots maakt. Bijvoorbeeld teamcollages of een collage met producten of projecten. Hiermee zoeken we de verbinding tussen werknemers, klanten en leveranciers.

Verbinden in het Fries

FERBYN betekent 'verbind' in het Fries. Het weerspiegelt mijn Friese roots; het bijzondere gevoel dat je met z’n allen ergens voor gaat. Denk aan de Elfstedentocht op de fiets, schaats of zelfs zwemmend. Of een marathon in Madrid. 

Hoe het allemaal begon

Voor mijn werk kwam ik veel bij bedrijven over de vloer. Terwijl ik wachtte in de lobby  viel het mij op dat er zo weinig ‘trots’ aan de muur hing. Ik wist wel wat het bedrijf deed, en met welke mensen, maar het verbaasde mij dat maar zo weinig bedrijven dit lieten zien. Een gemiste kans. Ik besloot mijn baan op te zeggen om hier iets aan te doen. 

Ik wilde een flexibel collage systeem ontwikkelen. Want een bedrijf verandert immers. Na vier prototypes had ik een systeem dat er mooi uitzag en goed werkte. Met dit systeem is het mogelijk om lijsten van aluminium of plexiglas te koppelen tot een collage. En het is modulair en flexibel, de collage groeit mee je bedrijf. Daarmee hebben we iets unieks in handen. In 2019 werden de modelrechten aangevraagd en het patent goedgekeurd. 

Het teamgevoel in deze bizarre tijd

Onderdeel uitmaken van een team heeft een positief effect op de onderlinge samenwerking en de resultaten. In de nieuwe realiteit, nu veel mensen thuiswerken, is dit teamgevoel helaas ver te zoeken. Met onze collages willen we het teamgevoel versterken. 

 

Want er komt een moment dat we weer meer naar kantoor gaan. Alleen zul je veel collega's missen, want we mogen niet allemaal tegelijk. Het teamgevoel wordt daardoor minder. Terwijl dat nu juist zo belangrijk is. Mensen willen graag onderdeel zijn van een hecht team. Een collage met alle collega's kan dit teamgevoel weer terugbrengen. 

Kantoor als inspiratieplek

De functie van kantoor verandert als minder mensen op kantoor zijn. Het wordt een plek waar je geïnspireerd en bijgepraat wordt. De inrichting van het kantoor speelt hierin een rol. Iedereen werkt prettiger in een kantoor dat mooi is ingericht met de juiste meubels en aankleding. Een fotocollage die de identiteit van het bedrijf laat zien, zorgt iedere dag weer voor trots en dus impact.

FERBYN verbindt letterlijk trots aan de muur. En straal je samen uit waar je voor staat. 

Nine Bootsma, eigenaar FERBYN

Nine Bootsma 

Marnie Zuidwijk, creatieve brein en conceptontwikkelaar achter FERBYN.

Marnie Zuidwijk

© 2020 | FERBYN | all rights reserved | algemene voorwaarden | privacy statement